door op 28-05-2010 10:44ARTIKELOndernemerschap

Boek van de week: 101 managementmodellen

Iedere week kiezen de bloggers van Cultuur Marketing Professionals een boek van de week. Hierin bespreken we interessante boeken voor cultuurmarketeers afkomstig uit de collectie van managementboek.nl. Deze week: ‘101 Managementmodellen’ door Marijn Mulders.

“Managementmodellen. Veel mensen maken er kennis mee tijdens de studie. Maar een model gaat pas leven als ermee gewerkt wordt. In de praktijk blijkt vaak dat men niet meer weet welk model in een bepaalde situatie toegepast moet worden. In managementboeken zijn verschillende modellen opgenomen, maar daar zijn ze minder goed vindbaar en lastig met elkaar te vergelijken.

‘101 Managementmodellen’ is een beknopt en toegankelijk naslagwerk bij het toepassen van managementmodellen. Het boek bevat zowel beproefde als de nog relatief onbekende, maar veelbelovende modellen.

Elk model is schematisch weergegeven en worden besproken aan de hand van vier punten:
– achtergrond
– toepassing
– resultaat
– aandachtsgebieden

Afsluitend wordt er een aantal literatuursuggesties voor verdere verdieping gegeven.
De begrippen zijn snel vindbaar door de verschillende indexen, bijvoorbeeld via toepassingsgebieden als strategisch management, kwaliteitsmanagement, projectmanagement, human resource management.”

‘101 Managementmodellen’ is vanaf nu ook te verkrijgen in de boekwinkel van Cultuur Marketing Profesionals.