door op 25-06-2010 12:18ARTIKELOndernemerschap

Boek van de week: Animal Firm

Iedere week kiezen de bloggers van Cultuur Marketing Professionals een boek van de week. Hierin bespreken we interessante boeken voor cultuurmarketeers afkomstig uit de collectie van managementboek.nl. Deze week: ‘Animal Firm’ van Marco Schreurs en Simon van der Veer.

Tactloze olifanten, struisvogelpolitiek, domme ganzen, rattengedrag, trage slakken … Er zijn heel wat dieren te bedenken waarmee we onze collega’s kunnen vergelijken. Vaak hebben deze vergelijkingen een negatieve klank, en dat is jammer. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat succesvolle organisaties in staat zijn om dierlijke eigenschappen op de juiste manier te bundelen.

De ‘Animal Firm’ is de glansrijke tegenhanger van Orwells klassieker de Animal Farm. Op een inspirerende manier laten de auteurs zien hoe gedrag uit de dierenwereld kan worden ingezet om een high performance organisatie te creëren. Talrijke feiten passeren daarbij de revue. Wist u bijvoorbeeld dat ganzen in V-formatie 71 procent verder vliegen dan wanneer ze alleen zouden vliegen? En dat zebra’s, gnoes, giraffen en struisvogels op de savanne een divers, maar goed geolied team vormen? In de Animal Firm draait alles om slimmer samenwerken en beter presteren. Wilt u het gedrag van uzelf, uw team en uw organisatie verbeteren? Ga dan mee op reis!

‘Animal Firm’ is vanaf nu ook te verkrijgen in de boekwinkel van Cultuur Marketing Profesionals.