door op 06-09-2010 11:00ARTIKELOnline marketing

Carpoolsite speciaal voor evenementen

Vanaf deze week is een carpoolsite speciaal voor evenementen online: www.ridehere.nl Het idee van Vera Kamphorst en Rutger Jansen is om carpoolers op een makkelijke manier met elkaar in contact te brengen. Je kunt je per evenement aanmelden als ‘Ik rijd mee’ of ‘Ik rijd zelf’.

Deel je auto, deel je kosten
Naast het terugdringen van de CO2 uitstoot biedt ridehere.nl ook een oplossing voor het mobiliteitsprobleem van grote evenementen en festivals. Je kent het wel: de lange rijen voor de parkeerplaats of zelfs geen plekje kunnen vinden. En wat dacht je van de benzine en het parkeergeld? Deel je auto en je deelt de kosten met 5 anderen! Carpoolen biedt naast het Openbaar Vervoer een oplossing voor het terugdringen van de verkeersstromen.

Have faith
Op de website is het ook mogelijk de kosten van je rit te berekenen. Voer het aantal kilometers in en wat je tank verbruikt en klaar ben je! Deel het door het aantal passagiers en reken uit die winst! Verder staan er nog handige gadgets zoals routeplanner en filenieuws. Waarom in je eentje de auto instappen als je nog 4 andere mensen mee kan nemen? Je leert nieuwe mensen kennen en wie weet is Karma je vanaf die dag goed gezind. Ik vind het een leuke, speelse manier om aan een carpool te komen. In de auto praat je alvast over het evenement en op de terugweg hoe het is geweest. Een nadeel van dit idee: je bent volledig afhankelijk van het vertrouwen in de mens. Voor hetzelfde geld komt je chauffeur niet opdagen en moet je alsnog met het Openbaar Vervoer. Of vertrouwt iemand jou niet! Wie weet zit je wel bij hele rare mensen in de auto. Het is in ieder geval een leuk initiatief met potentie! Milieubewuste mensen bieden hun auto aan en mensen die van het gemak houden rijden mee.

Ik ben erg benieuwd of dit leuke idee ook daadwerkelijk in de praktijk blijkt te werken. Zodra er cijfers bekend zijn plaatsen wij die natuurlijk ook. Maar wat denken jullie, gaat het wat worden? Zou jij bij iemand in de auto stappen om samen naar een evenement te gaan?

Foto credits: H4NUM4N

Avatar

Geschreven door Mylene Dekker