Photocredits: Peter Tollenaar
door op 02-12-2013 16:35ARTIKELOnline marketing

Concertgebouworkest lanceert nieuwe Iphone app

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een nieuwe Iphone app gelanceerd. De app is een uitbreiding op het ‘Royal Concertgebouw Orchestra Ipad-videomagazine‘, dat volgens het Concertgebouworkest in twee maanden tijd al meer dan 15.000 keer is gedownload.

Met de nieuwe app kunnen abonnees alle concertregistraties uit de RCO Editions ook onderweg beluisteren en bekijken. In RCO Editions biedt het orkest concertopnames aan in de speciaal voor het orkest ontwikkelde ‘dual screen player’. Hiermee kunnen liefhebbers naast het concert synchroon videocommentaar van de dirigent bekijken, de teksten van een werk meelezen of de bladmuziek tonen.

In de nieuwste release van RCO Editions ziten onder andere Alban Bergs Altenberg-Lieder en Zemlinksy’s Maeterlinck Lieder, beide gezongen door Anne Sofie van Otter, begeleid door commentaar van dirigent David Robertson. Verder met Zemlinsky’s Seejungfrau, Weberns Sechs Orchesterstücke en Mahlers Achtste symfonie, alle geplaatst in de context van het Wenen van 1913.

De concertregistraties zijn beschikbaar op de Iphone voor €4,49 per release. Een abonnement biedt allerlei extra’s, zoals extra concertregistraties en RCO Radio in hoge kwaliteit en kost € 6,99 per maand of € 74,99 per jaar.

Photocredits