Cultuurmarketing Awards

De Cultuurmarketing Awards zijn de prijzen voor de beste marketingcases in de kunst- en cultuursector. Met de prijzen genereren we sectoroverstijgende aandacht voor de cases waar we als sector enorm trots op mogen zijn en waar marketeers binnen en buiten de sector veel van kunnen leren.

De Cultuurmarketing Awards vinden iedere twee jaar plaats. De eerstvolgende editie vindt plaats op 27 juni 2019 in TivoliVredenburg. We reiken dan de volgende Awards uit:

Campagne Award
Merk & Loyaliteit Award
Publieksprijs
Young Talent Award 

Voor de editie van 2019 kunnen culturele organisaties in Nederland en België cases insturen die zijn uitgevoerd in het culturele seizoen 2017 – 2018 (van september 2017 tot en met augustus 2018) of 2018 – 2019 (september 2018 tot juni 2019). Alle cases die worden ingestuurd, dingen mee met de prijs en worden beoordeeld door een vakjury. Nieuw is de Young Talent Award, een persoonsgebonden award voor marketingprofessionals van 30 jaar of jonger. Deelname aan de Awards is dé manier om werk waar je trots op bent te delen en te laten zien aan vakgenoten.

Meedoen?

Van 1 maart t/m 4 april 2019 15:00 uur is de inschrijving geopend! In deze periode kunnen culturele instellingen een case insturen en jonge marketingtalenten zich aanmelden. Twijfel je of jouw case geschikt is om in te sturen? Aarzel niet en neem dan contact op met ons via awards@cultuurmarketing.nl of 085-4017988 t.a.v. Joshka Landsheer.

De Cultuurmarketing Awards 2019 zijn niet mogelijk zonder de bijdrage van onze partners die de culturele sector een warm hart toedragen. Wij danken Afdeling Online, BranddoctorsBreda University of Applied Sciences, Centercom, Peppered en Ster & Cultuur voor hun bijdrage. 

Logo's Awards 2019 volledige breedte

Ook interesse om bij te dragen? Je vindt hier meer informatie of neem contact op.

De winnaars van 2017:

Branddoctors Merk & Experience Award:
Luxor Theater Rotterdam – Rebranding

Centercom Campagne Award:
Naturalis – Heel Nederland in de ban van T. rex

Cultuurmarketing Publieksprijs:
Luxor Theater Rotterdam – De Marathon

Persbericht over de editie en winnaars van de Cultuurmarketing Awards 2017.
Alle artikelen over de Cultuurmarketing Awards 2017.

De winnaar van 2015:

We Are Public – Ledenwervingscampagne

Persbericht over de editie en winnaar van de Cultuurmarketing Awards 2015.
Alle artikelen over de Cultuurmarketing Awards 2015.