door op 28-11-2009 12:26ARTIKELOndernemerschap

De zin die kleefde – en 50 andere tips voor ijzersterke plannen

Iedereen met ideeën of ambities weet dat plannen de cruciale schakel vormen tussen verbeelding en uitvoering. Een sterk plan scheidt de dromer van de bouwer. In het boek De zin die kleefde – en 50 andere tips voor ijzersterke plannen zijn eenmalig praktijkadviezen verzameld voor het maken en presenteren van bijzondere cultuurplannen. Volgens de schrijvers LAgroup is het boek “onmisbaar voor cultuurinstellingen en makers die hun ideeën aantrekkelijk en succesvol voor het voetlicht willen brengen.”

De cultuurwereld produceert jaarlijks duizenden plannen. Of het nou gaat om een subsidieaanvraag, een bidboek of een businessplan. Er zijn talloze manieren en regels om bijzondere, originele plannen te maken en te presenteren. Deze inzichten, die veelal in de hoofden van ervaren, professionele plannenmakers rondzweven, zijn nog weinig verspreid. En voor veel cultuurinstellingen zijn ze moeilijk toegankelijk. Dit boek hoopt hier verandering in te brengen.

Cultuuradviseurs Johan Idema en Roel van Herpt spraken met succesvolle plannenmakers en met professionals die dagelijks plannen beoordelen. Op basis hiervan verzamelden zij 51 adviezen (en meer) die samen een sterk recept vormen voor cultuur plannen. Het boek heeft als missie om de cultuurwereld te inspireren en financiers nog beter met dromen en ambities te verleiden.

De zin die kleefde is op maandag 16 november in een beperkte oplage verschenen. Klik hier voor de sneak preview en het bestellen van het boek.