topics:
EVENTDinsdag, 22 September 2020 | 09:30 - 12:00

Webinar: introductie Google Data Studio

Bezoekersdata uit Google Analytics en andere databronnen kan je inzetten voor sturing en validatie van jouw marketingstrategie. Maar hoe geef je de inzichten die hieruit voortkomen vorm op een heldere manier, zodat je collega’s en andere stakeholders mee kunt nemen in jouw verhaal?

In dit webinar van 2,5 uur krijg je van online marketing specialist Jaap Schepers een introductie op de mogelijkheden van datapresentatie d.m.v. Google Data Studio. Het datavisualisatie- en rapportageprogramma waarin je informatie uit Google Analytics met andere databronnen zoals ticketing en social media kunt koppelen, is sinds 2017 gratis beschikbaar. Aan bod komen vraagstukken en rapporten voor theaters, musea, producerende instellingen en andere culturele organisaties, waaronder een dashboard om de (online) customer journey weer te geven. Tijdens het webinar doe je interactief mee met video en audio.

Inhoud

De volgende onderwerpen maken deel uit van het programma:

  • Storytelling met data: hoe je data kunt gebruiken voor bewijsvoering
  • De relatie tussen Google Analytics en Google Data Studio
  • Starten met het bouwen van dashboards binnen Google Data Studio
  • Voorbeeld: rapport online customer journey met bijbehorende metrics & dimensions

Opbrengst

Na dit webinar ben je bekend met de basisfunctionaliteiten van Google Data Studio en weet je data op een overzichtelijke en overtuigende wijze te presenteren aan collega’s en andere stakeholders.

Praktische informatie en aanmelden

Wanneer: dinsdag 22 september 2020.
Tijd: 9:30 - 12:00 uur.
Waar: online: je kunt virtueel jouw stoel aanschuiven bij deze sessie.
Kosten: leden: 65 euro / regulier: 115 euro. De prijs is exclusief BTW.
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 25.

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LadenBezig met bijwerken...

Doelgroep

Dit webinar is geschikt voor marketingcommunicatie professionals met basiskennis van Google Analytics. Het webinar is een introductie op Google Data Studio: de workshop wordt daarom afgeraden voor professionals die al goed bekend zijn met deze tool.

Docent

Het webinar wordt gegeven door Jaap Schepers. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketingbureau dat zich richt op zowel de culturele als de commerciële sector.