topics:
Leergang online marketing Cultuurmarketing
EVENTDinsdag, 2 Februari 2021 | 10:00 - 16:30

Online adverteren met Facebook en Instagram

Met adverteren via social media genereer je binnen korte tijd een nieuw en/of groot bereik. Bijvoorbeeld met het doel conversie te genereren voor (ticket)verkoop of om awareness te creëren voor je organisatie, een concert, voorstelling of expositie. Er is een breed scala kanalen waarop verschillende soorten advertenties ingezet kunnen worden. In deze workshop gaan we nader in op adverteren via Facebook en Instagram. 

Advertentiecampagnes zijn relatief gemakkelijk zelf op te zetten, maar de structuur van je campagnes en het analyseren en optimaliseren van campagnes is minstens zo belangrijk. Zo bereik je immers meer voor minder geld. In deze interactieve workshop maak je kennis met de verschillende mogelijkheden binnen adverteren op Facebook en Instagram.

Inhoud

In de workshop worden theorie en praktijk gecombineerd. De praktijkopdrachten voer je ter plekke uit met je eigen advertentieaccount. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Feiten, cijfers en trends
  • Het verschil tussen adverteren en boosten/promoten
  • Inzicht in doelgroepen
  • Hoe werkt het Facebook Ads account?
  • De structuur en het opzetten van een campagne
  • Verschillende advertentievormen op Facebook en Instagram
  • Effectieve advertentieteksten
  • Optimalisatie door het analyseren van resultaten
  • Facebook Pixel
  • A/B testen

Deze workshop richt zich niet op het organische (onbetaalde) bereik op social media. Op 12 januari 2021 organiseert Cultuurmarketing een workshop social media marketing, waarin het optimaliseren van je organische social media strategie uitgebreid aan bod komt.

Opbrengst

In deze workshop wordt je in één dag bijgespijkerd over de mogelijkheden van Facebook adverteren en kan je zelf campagnes opzetten, monitoren en optimaliseren.

Praktische informatie en aanmelden

Wanneer: dinsdag 2 februari 2021.
Tijden: 10:00 – 16:30 uur.
Waar: Theater Kikker, Utrecht.
Kosten: €250 (leden) / €320 (regulier).
De prijs is exclusief BTW en inclusief consumpties, lunch en afsluitende borrel.
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 14.

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LadenBezig met bijwerken...

Kies voordelig: 5 workshops in één bundel tegen een voordeliger tarief

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang online marketing. De leergang bestaat uit 5 workshopdagen, waarin de basiskennis rondom 5 belangrijke onderdelen van een effectieve online strategie aan bod komt (e-mailmarketing, SEO, social media marketing, online adverteren en Google Analytics). De workshops zijn ook individueel te volgen, maar deelname aan de gehele leergang is voordeliger.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor online adverteren via social media. In de workshop wordt de basis van adverteren via Facebook en Instagram behandeld: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Referenties

Deze workshop is afgelopen editie met een gemiddelde van een 8 beoordeeld:

Renee Beurskens, Kunstuitleen Utrecht:
“De cursus online adverteren met Facebook en Instagram is erg waardevol. Het is prettig om te weten hoe het werkt en vooral hoe je de juiste doelgroepen kunt samenstellen.”

Lara van Dooren, Leidse Schouwburg:
“Een fijne training met leuke tips en goede handvatten waar je echt mee aan de slag kan.”

Docent

Fleur Nieuwland werkt als (online) marketeer bij AVROTROS. Haar kunst- en cultuurhart is gegroeid tijdens haar marketingfunctie bij Museum MORE en Kasteel Ruurlo. Daarvoor heeft ze gewerkt als project- en contentmanager bij een marketingbureau en stortte ze zich als freelancer op verschillende social media-accounts van diverse organisaties.