topics:
Workshop e-mailmarketing voor culturele organisaties
EVENTDinsdag, 1 November 2016 | 09:30 - 16:30

Workshop: scoren met e-mailmarketing

Wegens succes herhalen wij dit seizoen de workshop ‘Scoren met e-mailmarketing’. Bijna iedere culturele organisatie bedrijft immers e-mailmarketing. En dat is niet voor niets. E-mail is, in tegenstelling tot wat wel eens beweerd wordt, één van de meest krachtige middelen van de marketingcommunicatiemix. De conversie van e-mail is immers vele malen hoger als dat van andere middelen. Bij veel organisaties ligt de focus op het versturen van mailings. Vaak is er echter nog veel winst te behalen door relevanter te communiceren, database-groei en een betere analyse van resultaten. 

E-mailmarketing is springlevend en de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. In deze workshop word je door e-mailmarketing expert Ruben Zantingh-Bozic in één dag bijgespijkerd over effectieve e-mailmarketing. De dag bestaat uit zowel theorie als zelf actief aan de slag gaan met het verbeteren van de eigen e-mailmarketing strategie. Het doel van de cursus is om het succes van e-mailmarketing te vergroten.

Inhoud

Aan bod in deze workshop komt onder andere:

  • De juiste doelen stellen
  • De basis op orde: database met opt-ins, segmentatie, template en een mailtool
  • Database groei: in de breedte en in de diepte, meer opt-ins en kom meer te weten over jouw klanten
  • 
E-mail in relatie tot andere kanalen en je website, hoe versterkt alles elkaar?
  • Denken in flows en campagnes: voorbeelden uit de praktijk en zelf aan de slag
  • Hoe kom je tot een top e-mail: wat werkt voor jouw doelgroep, testen, resultaten interpreteren, hoe gebruik je lessen uit de psychologie in je e-mailmarketing?
  • E-mail en sales: hoe meet je wat het je oplevert?
  • Wat moet je vooral níet doen: de valkuilen

Referenties

Vorig seizoen werd de workshop twee keer eerder gegeven. De workshop werd toen gemiddeld beoordeeld met een 8,4:

Mirjam de Heer, Kunst Centraal:
“Mooie combinatie van theorie, onderzoeksgegevens en praktijkvoorbeelden. De volgende dag konden we meteen aan de slag met aanscherpen en vernieuwen.” 

Astrid Stevens, Limburgs Museum:
“Waardevolle workshop met praktische tips die je meteen kunt gebruiken, een inspirerende dag!” 

Sheila van Dongeren, Schouwburg Lochem:
“De workshop was een welverzorgde dag met zeer bruikbare informatie die men direct kan toepassen in de praktijk.” 

Docent

Workshop emailmarketing door Ruben Zantingh BozicRuben Zantingh-Bozic is al meer dan 15 jaar actief in online marketing en heeft gewerkt als marketeer en strateeg bij o.a. RapidSugar en Eneco. In 2012 was hij genomineerd voor E-mail Man van het jaar en in 2013 voor de E-mail Campagne van het jaar. Sinds 2014 helpt hij als zelfstandig adviseur organisaties met het verbeteren en versnellen van hun online marketing activiteiten. Ruben is voorzitter van de E-mail Commissie Events & Awards van brancheorganisatie DDMA en vast jurylid voor de jaarlijkse e-mail awards.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor marketing- en communicatiemanagers en medewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor e-mailmarketing binnen hun organisatie en resultaten willen verbeteren.

Leergang online marketing

Deze workshop maakt onderdeel uit van de Leergang: meer succes met online marketing. De leergang bestaat uit 5 workshopdagen, waarin 5 belangrijke onderdelen van een effectieve online strategie aan bod komen (e-mailmarketing, SEO, social media marketing, online adverteren en webanalyse). Er zijn maximaal 10 plaatsen in de leergang en per workshop is er ruimte voor een aantal ‘losse’ deelnemers. Deelname aan de hele leergang is voordeliger.

Praktische informatie en aanmelden

Wanneer: dinsdag 1 november 2016.
Tijd: 9:30 – 16:30.
Waar: Theater Kikker (op loopafstand van Utrecht CS).
Kosten: leden: 205 euro / regulier: 265 euro. De prijs is exclusief BTW en inclusief consumpties, lunch en afsluitende borrel.

Er is op dit moment geen plek meer beschikbaar als losse deelnemer voor deze workshop. Mail naar service@cultuurmarketing.nl voor een plek op de reservelijst, dan laten wij jou zo snel mogelijk weten als er een plekje vrijkomt.