topics:
Workshop SEO voor culturele instellingen
EVENTDinsdag, 29 Oktober 2019 | 10:00 - 17:00

Workshop: meer conversies door middel van SEO (wachtlijst)

Google is één van de meest gerichte marketingkanalen. Mensen zijn op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje, een museum of theater in de buurt, een kookworkshop… en dat is hét moment dat jij gezien wilt worden. Maar hoe zorg je dat je dan hoog in Google staat? En hoe converteer je iemand vervolgens naar een klant? In deze workshop in het teken van SEO ontvang je waardevolle praktische én tactische tips om je bedrijf verder te laten groeien via Google.

SEO (search engine optimization) is zeker niet alleen een technisch vakgebied. Content, gebruikersvriendelijkheid en PR vormen een minstens zo belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Google verandert regelmatig haar algoritme, maar de basisprincipes blijven grotendeels gelijk. In deze workshop leer je deze principes zelf toe te passen op je website. De focus van de workshop ligt op het bepalen van de juiste tactiek en het optimaliseren en promoten van content voor jouw culturele instelling. Daarnaast leer je welke technische verbeteringen er nodig zijn, zodat je jouw webbureau kunt aansturen en begeleiden om eventuele optimalisaties door te voeren.

Deze workshop richt zich op het verbeteren van de vindbaarheid in de organische (oftewel onbetaalde) resultaten van Google. Dat betekent dat adverteren in de zoekmachine via Google AdWords (search engine advertising, SEA) niet aan bod komt. Hiervoor wordt een aparte workshop georganiseerd (datum n.t.b.).

De workshop bestaat uit zowel theorie als praktische oefeningen die je ter plekke uitvoert. Elke deelnemer kan voorafgaand aan de workshop een website aandragen. Zo ontvang je ter plekke praktische tips voor jouw website. Ook leer je van de tips voor andere sites.

Inhoud

  • Hoe werkt Google?
  • Hoe vind je relevante zoekwoorden?
  • Wat zijn technische randvoorwaarden voor een goede vindbaarheid?
  • Hoe optimaliseer je content?
  • Met welke tactieken kun je links naar je site verkrijgen?
  • Met welke tools kun je SEO goed meten en monitoren?
  • Welke SEO-aanpak werkt voor jou?

Opbrengst

Na de workshop weet je de basisprincipes achter search engine optimization (SEO) en ga je met een stappenplan voor jouw organisatie naar huis.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor junior en medior marketing- en communicatiemedewerkers die de conversie van hun website willen verhogen en online vindbaarheid willen verbeteren. Het gebruiken van het CMS van je website en basiskennis van Google Analytics  wordt aangeraden. 

De workshop richt zich op de basis van een effectieve SEO-strategie: we raden de workshop niet aan voor gevorderden.

Referenties

Deze workshop is de afgelopen jaren vaker georganiseerd:

Willemien Snoek, De Krakeling:
“Heldere, praktische informatie waarmee je direct aan de slag kunt. In de workshop van een dag een heel stuk verder gekomen.”

Marjolein Vermaessen, Zuiderstandtheater:
“Gestructureerde presentatie, duidelijk verhaal, behapbare en realistische input met alle ins & outs van SEO.”

Maarten Praamstra, Stichting Literaire Activiteiten Groningen:
“Enorm verhelderend, praktisch en toegankelijk. De informatie dichtheid was heel hoog, maar het werd toegankelijk uitgelegd door een prettige spreker.”

Petra Wolf, Theater aan de Slinger:
“Jaap Schepers bracht een goede combinatie van theorie, praktische opdrachten en plezier.”

Leergang online marketing

Deze workshop maakt onderdeel uit van de leergang: meer succes met online marketing (basis). De leergang bestaat uit 5 workshopdagen, waarin de basiskennis rondom 5 belangrijke onderdelen van een effectieve online strategie aan bod komt (e-mailmarketing, SEO, social media marketing, online adverteren en webanalyse).

Er zijn maximaal 10 plaatsen in de leergang en per workshop is er ruimte voor een aantal ‘losse’ deelnemers. Deelname aan de hele leergang is voordeliger.

Praktische informatie en aanmelden

Wanneer: dinsdag 29 oktober 2019.
Tijden: 10:00 – 17:00 uur.
Waar: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14 Utrecht (loopafstand vanaf Utrecht CS).
Kostenleden: 205 euro / regulier: 265 euro. De prijs is exclusief BTW en inclusief consumpties, lunch en afsluitende borrel.
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 14.Helaas, deze workshop is volgeboekt. Mail voor een plek op de reservelijst of voor notificatie van een nieuwe editie naar [email protected].

Docent

Docent workshop SEODe workshop wordt gegeven door Jaap Schepers. Jaap is mede-eigenaar van Afdeling Online: een online marketing bureau dat zich richt op zowel de culturele als de commerciële sector. Op deze manier wordt het beste gehaald uit twee werelden. Jaap heeft zowel strategische als hands-on ervaring in online marketing.

 

Fotocredit