door op 13-02-2014 10:42ARTIKELOndernemerschap

Musea richten zich op nieuw publiek met festivalmuseum op de Parade

In 2015, 2016 en 2017 heeft Nederland er in de zomer een nieuw museum bij. Theaterfestival de Parade, Het Nederlands Fotomuseum, Museum Speelklok en Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseren dan het Parade Museum. Dit museum reist in een eigen paviljoen met de Parade mee langs de 4 Nederlandse steden die het theaterfestival aandoet. Het museum opent in de zomer van 2015.

Wat is het Parade Museum?
In het Parade Museum zijn geen normale tentoonstellingen te zien. Het museum zal op nieuwe manieren objecten tonen en verhalen vertellen, passend bij het karakter van de Parade. Het museum krijgt een eigen museumpaviljoen op het festivalterrein. Het Fotomuseum, Museum Speelklok en Het Natuurhistorisch verzorgen elk een zomer de invulling van het museum in de vier steden: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Waarom het Parade Museum?
Met het museum beoogt het festival haar bezoekers een nog diverser programma te bieden. De drie meewerkende musea willen met het festivalmuseum een nog groter en diverser publiek bereiken en hun bekendheid verder vergroten. Ook hopen de musea ervaring op te doen met innovatieve manieren van tentoonstellen. “Het Parade Museum laat drie jaar op rij zien wat een museum op een festival te bieden heeft. Geen objecten in vitrines of aan de muur, we gaan het museum opnieuw uitvinden, speciaal voor de Parade”, aldus initiatiefnemer Johan Idema.

Photocredit