Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 12-12-2014 13:02ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 50:

Miljoenenfonds voor tekeningen Van Regteren Altena
De familie van de in 1980 overleden kunsthistoricus en verzamelaar I.Q. van Regteren Altena heeft bij het Rijksmuseum in Amsterdam een fonds van ‘enkele miljoenen’ onder zijn naam opgericht. Het is het grootste van de 120 soortgelijke fondsen die het museum al heeft. Dankzij het verwachte rendement op het fonds krijgt het museum een jaarlijks aankoopbudget voor tekeningen van 50 duizend euro.
Bron: de Volkskrant

Waarom cocreatie vaak niet werkt & hoe je dat oplost
In de praktijk zien we dat veel organisaties worstelen met de doelstelling en focus van cocreatie met een online community. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het zo lastig kan zijn en hoe je het kunt oplossen.
Bron: Frankwatching 

Buma/Stemra tekent internationale overeenkomst met ICE en NMP
Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft een meerjarige overeenkomst getekend met ICE en NMP. De samenwerking is vanaf maart 2015 operationeel en biedt een service voor de verwerking van nationaal en internationaal online muziekgebruik.
Bron: Entertainment Business

Museumnacht Rotterdam aan zijden draadje
De Rotterdamse musea onderzoeken de komende weken of, en onder welke voorwaarden, de Museumnacht volgend jaar kan plaatsvinden. De Rotterdamse Museumnacht hing aan een zijden draadje nadat de zes musea zich uit de organisatie hadden teruggetrokken.
Bron: de Volkskrant

10 gouden besparingstips voor efficiënte communicatietrajecten
Een beetje zuinigheid kan geen kwaad. Daarom in dit artikel tien gouden besparingstips voor een soepel lopend communicatiemanagement op een rij.
Bron: Frankwatching

Open, flexibel en overal bij: 9 verwachte en onverwachte taken voor het theater van de toekomst
Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Die vraag stelde Odeon De Spiegel Theaters. Odeon en De Spiegel zijn twee theaters in Zwolle. Goed draaiende theaters, maar altijd op zoek naar de nieuwe mogelijkheden die nieuwe technieken en ontwikkelingen bieden. In dit artikel 9 verwachte en onverwachte eisen uit alle antwoorden.
Bron: Cultureel Persbureau

Crowdfunding & het betrekken van bedrijven bij cultuur
In deze scriptie gaat de auteur na hoe groot de bereidheid van bedrijven is om in crowdfunding te investeren om op die manier de inkomstenbronnen van kunstenaars en instellingen te vergroten.
Bron: Boekmanstichting

8 tips voor contentmarketing van contentmarketingexperts
Elke seconde komen er 17 webpages bij. Elke seconde. Dus terwijl je dit leest, zijn er minstens 34 webpagina’s bijgekomen. Elke dag worden er 2 miljoen blogposts geschreven. Meer content betekent niet automatisch dat het allemaal goede content is. De focus moet liggen op de kwaliteit, niet op kwantiteit. In dit blog lees je 8 tips voor het maken van goede content.
Bron: Marketingfacts

Tate Museum kan makkelijk zonder BP
Moet het Tate museum in Londen sponsor BP de deur wijzen? Een kunstenaarscollectief eist om te beginnen openheid over de omvang van de steun.
Bron: de Volkskrant

Met Facebook Search eenvoudig oudere posts vinden
Het vinden van oude posts op Facebook is een heel stuk eenvoudiger geworden. Eerder deze week heeft het sociale netwerk een update doorgevoerd aan de zoekfunctie die het nu mogelijk maakt om jouw posts, of die van vrienden, van maanden of jaren geleden te vinden.
Bron: Dutch Cowboys

Vijftien mobiele trends voor 2015
Wereldwijd hebben drie miljard mensen toegang tot internet. Daarvan hebben twee miljard, oftewel tweederde, internet via hun smartphone. De verwachting is dat er tot 2020 nog een miljard mensen online gaan. En dat is helemaal te danken aan de smartphone. Welke trends zijn in 2015 de brandstof voor deze fenomenale groei?
Bron: Emerce
Fotocredit: Flickr