Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 24-04-2015 09:50ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 17:

Bedrijven op social media: 6 trends & verrassende voorbeelden
Waar moeten bedrijven rekening mee houden voor hun social media-strategie? De belangrijkste trends, verwoord in zes tips.
Bron: Frankwatching

Nieuw poppodium geopend in Veghel
In het Noord-Brabantse Veghel is een nieuw poppodium geopend. Podium De Noordkade, gelegen op een vernieuwd voormalig fabrieksterrein, gaat zich zowel op livemuziek als op dance-avonden toeleggen.
Bron: EntertainmentBusiness

3 belangrijke Facebook News Feed updates
Belangrijke levensgebeurtenissen krijgen meer prioriteit in de edgerank, je ziet geen posts meer waar vrienden op hebben gereageerd en ensen die niet zoveel vrienden hebben en weinig vind-ik-leuks hebben, krijgen meer te zien in hun tijdlijn.
Bron: DutchCowboys

Mobile First: de nieuwe regels van Google
Google verandert zijn algoritmes voor zijn zoekmachine regelmatig om de meest relevante zoekresultaten bovenaan te krijgen. De laatste update draait volledig om mobiele ervaringen: is je website niet geschikt voor het kleine scherm? Dan straft Google je genadeloos af.
Bron: DutchCowboys

5 tips om je content geschikt te maken voor mobiel
Vanaf 21 april krijgen websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten een hogere ranking in Google. Wat betekent dit voor de (vindbaarheid van) content? En hoe zorg je dat jouw content optimaal geschikt is voor mobiel?
Bron: Frankwatching

Amsterdam verhoogt cultuurbudget met 7,6 miljoen
De Amsterdamse gemeenteraad heeft de Contouren Kunstenplan 2017-2020 van cultuurwethouder Kajsa Ollongren (D66) op 22 april aangenomen. Vanaf 2017 wordt het cultuurbudget met 7,6 miljoen euro verhoogd tot ruim 90 miljoen per jaar. Daarmee worden de bezuinigingen uit de vorige periode teruggedraaid.
Bron: Theaterkrant

9 tricks voor meer interactie op Facebook, Twitter en Instagram
Dus je moet op social media een vraag stellen om meer interactie te krijgen? Tja, dat wisten we allemaal wel. Maar welke kleur foto krijgt meer likes op Instagram? En wat is een van de beste manieren om geretweet te worden op Twitter?
Bron: Frankwatching

Kleine theaters in de knel
Op diverse plaatsen in Nederland komen kleine theaterzalen in de knel. Een kort overzicht van het nieuws uit de regionale kranten.
Bron: Theaterkrant

Infographic: zo perfectioneer je je Instagram-strategie
Deze infographic helpt je op weg om stap voor stap de beste Instagram-strategie te ontwikkelen. En dat is belangrijk wil je kans van slagen hebben. Want in vergelijking met Facebook- en Twitter-gebruikers zijn Instagram-gebruikers 58 keer meer geneigd om je berichten te liken, op te reageren of te delen.
Bron: Frankwatching

4x SEO volgens Google: dit staat je te doen in 2015
SEO is een ‘ongoing’ activiteit waar je altijd wel mee aan de slag moet zijn. Maar soms gebeuren er van die dingen waardoor je de planning wel eens om moet gooien of aan moet passen om Google bij te houden. Heb jij de volgende vier onderwerpen al op je planning staan voor dit jaar?
Bron: Frankwatching

Fotocredit: Flickr