Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 12-06-2015 08:23ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 24:

Bussemaker investeert 18 miljoen extra in cultuur
Minister Bussemaker (Cultuur) investeert ruim 18 miljoen euro extra in cultuur in de periode 2017-2020. Hiermee wil ze ruimte creëren voor innovatie, samenwerking en de ontwikkeling van jonge talenten. Dat schrijft ze in haar brief Ruimte voor cultuur, waarin ze de uitgangspunten voor het cultuurbeleid in de periode 2017-2020 aan de Tweede Kamer presenteert.
Bron: Theaterkrant

Hoogtepunten van het Congres Facebook Marketing 2015
Het derde Congres Facebook Marketing stond in het teken van content, advertising en het gedrag van de consument. Onno Rompa  doet verslag: “Schandalig is dat we kennelijk nog steeds niet doorhebben dat het draait om mobile. Kijkend naar een willekeurige landingspage schieten de tranen je vandaag de dag in de ogen. Facebook is mobile en hier hoort bij Facebook Advertising uiteraard ook een geoptimaliseerde landingspage bij.”
Bron: Dutchcowboys

Bezoekersprofielen opbouwen: zo doe je dat (niet)
Bezoekersprofielen zijn cruciaal als je klantgericht wilt communiceren. Maar als je ze niet goed inricht, worden het uitpuilende data-dossiers, waar je meer last dan profijt van hebt. Wil je dat voorkomen? Volg dan dit stappenplan. Daarmee heb jij in no time de perfecte profielen!
Bron: Frankwatching

TivoliVredenburg en North Sea Jazz lanceren nieuw festival
North Sea Jazz zal volgend jaar begin volgend jaar een eigen festival in Utrecht organiseren. Het eendaagse jazzfestival Transition vindt op zaterdag 26 maart plaats in TivoliVredenburg. Over de line-up is nog niets bekend.
Bron: EntertainmentBusiness

Hoe schrijf je een goed blog?
Bloggen is cruciaal om de juiste bezoekers naar je website te trekken. Door veel en relevant te bloggen, kom je steeds hoger in de zoekresultaten van Google terecht (SEO). De mensen die in jouw blog een antwoord vinden op hun vraag klikken door naar je website, waar je ze verder kunt helpen.
Bron: Dutchcowboys

Crowdfunding: de stand van zaken in Nederland
The times they are changin’. Onlangs werd Crowdfunding Day georganiseerd, een dag die begon met een korte statusupdate van Simon Douw over crowdfunding in Nederland: 108 crowdfunding platformen, 100 miljoen in totaal geïnvesteerd en 50.000 mensen die daaraan hebben bijgedragen.
Bron: Emerce

Google Webmaster Tools zoekanalyse: nog meer inzichten
Sinds 6 mei is het rapport ‘zoekopdrachten’ in Google Webmaster tools (GWT) volledig vernieuwd. Met het nieuwe SEO-gereedschap zijn er veel extra mogelijkheden die voor webmasters en marketeers voor nieuwe inzichten kunnen zorgen.
Bron: Frankwatching

Consument deelt data graag in ruil voor korting of loyaliteitsprogramma
Voor de ruil van informatie en voordelen hoeft de consument een organisatie niet eens heel goed te kennen, weten onderzoekers van Econsultancy en IBM. Zij zijn zich terdege bewust dat voor een gepersonaliseerde customer exerperience wat privacy moet worden opgegeven.
Bron: Emerce

6x conversieoptimalisatie: zo krijg je meer ingevulde formulieren
innen conversieoptimalisatie zijn formulieren één van de belangrijkste onderdelen, of het nou gaat om het doorlopen van een funnel op een webwinkel tot het berekenen van een persoonlijke premie voor een verzekering. De belangrijke doelen op een site, de conversies, worden verricht middels het invullen van een formulier.
Bron: Frankwatching

Meer bezoekers Nederlandse festivals in 2014
Nederlandse festivals hebben vorig jaar opnieuw meer bezoekers getrokken. In 2014 werden er 801 festivals georganiseerd, die gezamenlijk 22,7 miljoen mensen wisten te trekken. In 2013 kwamen er 21,5 miljoen mensen af op in totaal 774 festivals, een stijging van 5,6 procent.
Bron: EntertainmentBusiness

Vijf redenen om te focussen op digitale klantbeleving
Digitale transformatie heeft de manier waarop bedrijven en hun klanten met elkaar omgaan geherdefinieerd. Hoewel het digitale domein ongetwijfeld een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop mensen zich bijvoorbeeld online oriënteren voor een aankoop, zijn er nog steeds organisaties die het fenomeen niet volledig omarmen of begrijpen.
Bron: Dutchcowboys

 

Fotocredit: Flickr