Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 19-06-2015 09:50ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 25:

Facebook past nieuwsfeed algoritme weer aan
Dit keer is de tijd die je besteedt aan het lezen van een berichtje bepalend voor je newsfeed. Voorheen was het vooral belangrijk hoeveel van je Facebookvrienden het bericht liken, hoeveel er op reageerden en hoe vaak het gedeeld werd, maar dat blijkt niet langer zo te werken.
Bron: DutchCowboys

Hoe je mensen emotioneel raakt met visual storytelling
Visuele storytelling helpt merken en organisaties om hun boodschap beter en sneller onder de aandacht van het publiek te brengen dan verhalen die louter uit tekst bestaan. Deze infographic van CJG Digital Marketing gaat in op de kracht van visual storytelling met een aantal praktische adviezen.
Bron: Marketingonline

Marketing is geen kunst – Noord-Brabants Museum
Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch kan zich nog niet meten met het Rijksmuseum, maar de provinciale schroom is al langere tijd geleden afgeschud. In 2014 mocht het museum ruim 215.000 bezoekers verwelkomen. De volgende uitdaging is jongeren verleiden en de online ticketverkoop tot een succes maken. In dit artikel een interview met hoofd Marketing & Communicatie Nathalie Dielissen.
Bron: Marketingtribune

De 10 Instagram geboden voor bedrijven
Tijdens het congres Facebook Marketing 2015 gaf Kirsten Jassies, social business entrepreneur en blogger, een lezing over de 10 geboden voor merken op Instagram. In dit artikel lees je een samenvatting.
Bron: Dutchcowboys

Vrijwel alle Nederlandse jongeren hebben smartphone
Het aantal bezitters van tablets en smartphones blijft jaarlijks met enkele procenten groeien. Inmiddels heeft 65 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder een tablet in bezit (8,6 miljoen).
Bron: Emerce

Film By The Sea rolt landelijke campagne uit
Het filmfestival Film by the Sea start een landelijke campagne om hogere bezoekersaantallen te realiseren. De ambitie is om van 45.000 naar 50.000 bezoekers te groeien, en hiermee een financieel stabiele toekomst in te gaan.
Bron: EntertainmentBusiness

Theater Spant! in Bussum renoveert tweede zaal
Deze zomer verbouwt theater en congrescentrum Spant! in Bussum podium twee, de zogenoemde middenzaal die momenteel plaats biedt aan groepen tot 220 personen. Na de renovatie zal de capaciteit zijn uitgebreid tot 275.
Bron: EntertainmentBusiness

Van vriendennetwerk tot marketingtool: Facebook anno 2015
Met meer dan 7 miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan meer dan 6 miljoen op mobiel, is Facebook in Nederland met afstand het grootste sociale netwerk en daardoor een belangrijk onderdeel in de onlinemarketingmix van veel marketeers. In dit artikel een update van de belangrijkste ontwikkelingen.
Bron: Marketingfacts

Privaat geld mogelijke redding Collectiegebouw Rotterdam
Weer is het besluit over de bouw van het Collectiegebouw uitgesteld. Pas in het najaar bepaalt de gemeenteraad van Rotterdam of het publiekstoegankelijke depot van Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark mag verrijzen. Maar deze vertraging zou wel eens de redding van het plan kunnen worden.
Bron: Volkskrant

Stedelijk Museum Schiedam gered
Het noodlijdende Stedelijk Museum Schiedam is gered door de gemeente. Bovenop de jaalijkse 2,2 miljoen euro krijgt het museum de komende vijf jaar nog eens 1,2 miljoen euro.
Bron: Volkskrant

Geen onderzoek Kunstencentrum Almere
De interne crisis binnen KAF (Kunstencentrum Almere Flevoland) wordt niet nader onderzocht. De oppositiepartijen in de Almeerse gemeenteraad dienden hiertoe een motie in, maar deze werd op 11 juni jl. na stemming in de gemeenteraad verworpen door coalitiepartner D66. De partij wil wel een breder onderzoek naar de gehele gang van zaken de afgelopen vier jaar.
Bron: Theaterkrant

 

 

Fotocredit: Flickr