Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 20-02-2015 12:14ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 8:

Is jouw organisatie al klaar voor de nieuwe wereld van search?
Ontwikkelingen in zoekmachinemarketing volgen zich in een razend tempo op. Drie dingen waar in 2015 rekening mee gehouden moet worden: de groeiende invloed van kunstmatige intelligentie, relevante informatie wordt steeds belangrijker en mobiele search neemt toe.
Bron: DutchCowboys

Amsterdam EXPO failliet ondanks hoge bezoekersaantallen
Torenhoge bezoekersaantallen en tentoonstellingen van wereldformaat, en toch sluit Amsterdam Expo haar deuren. Op de Zuidas is de expositieruimte niet levensvatbaar.
Bron: De Volkskrant

Customer journey mapping in 5 praktische stappen
De klantbeleving in kaart brengen wordt ook wel ‘customer journey mapping’ genoemd. In dit artikel lees je een praktische handleiding waarmee je in vijf stappen de klantbeleving kunt vastleggen.
Bron: Frankwatching

Het gebruik van Facebook in Nederland daalt
Onderzoeksbureau Multiscope heeft onderzoek gedaan naar social media gebruik onder ruim 8.700 Nederlandse consumenten. Het onderzoek wijst uit dat het gebruik van Facebook in 2015 zal dalen, terwijl Instagram en LinkedIn zullen toenemen in gebruik.
Bron: Emerce

6 conversieboosters voor je AdWords-campagne
Elke AdWords campagne vraagt om een specifieke aanpak om de conversie te verhogen. Toch zijn er zes universele tips die je kan toepassen voor een hogere conversie zoals locatiebiedingen, advertentie-extensies en het inzetten van dynamische campagnes.
Bron: Frankwatching

Cultuurbezoek belangrijk voor herstel van werkbelasting
Nederlands onderzoek wijst uit dat cultuurbezoek samenhangt met het ervaren van minder burn-out verschijnselen, meer herstel en een betere werk-privé balans. Opvallend is dat het ondernemen van culturele activiteiten sterk correleert met het ervaren van minder werk-privé conflict.
Bron: BCA

Beland niet in de spambox: 7 tips voor de deliverability van je e-mails
70 procent van alle e-mails die worden verstuurd is spam. Daarom hebben e-mailproviders zoals Hotmail en Google behoorlijk krachtige spamfilters. Lees in dit artikel 7 tips om niet in de spambox te belanden.
Bron: Frankwatching

Vijf prioriteiten voor jouw e-mailmarketing strategie
E-mailmarketing is wederom onmisbaar gebleken in 2014. Reden genoeg om ook voor het komende jaar een gedegen e-mailstrategie uit te zetten. In dit artikel lees je vijf tips met betrekking tot de nieuwste ontwikkelingen.
Bron: Emerce

Checklist: wat zijn goede kleuren voor je website?
Elke kleur heeft zijn eigen psychologische kleurassociatie. Zo is blauw een intellectuele kleur en wordt paars vaak geassocieerd met luxe. Welke associaties roepen de kleuren van jouw website op?
Bron: Frankwatching

Scholieren gratis naar theatervoorstelling ANNE
Het Joods Historisch Museum heeft voor de voorstelling een lespakket ontwikkeld over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Door het educatieve project kunnen duizenden scholieren kosteloos naar de voorstelling.
Bron: De Volkskrant

Dit zijn de beste tijden om op social media te posten
Er zijn talloze artikelen geschreven over het beste tijdstip om jouw content op sociale media te plaatsen. The Payroll Blog maakte een recente infographic met de beste (en slechtste) tijden om content te posten op Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr en Google+.
Bron: Marketingonline

Fotocredit: Flickr