Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 27-02-2015 11:26ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 9:

Tentoonstelling Late Rembrandt van Rijksmuseum ook online te bekijken
De tentoonstelling Late Rembrandt van het Rijksmuseum is sinds maandag ook digitaal te bekijken. KPN heeft de expositie gratis toegankelijk gemaakt voor heel Nederland.
Bron: Parool

Facebook lanceert app voor advertising
Maandelijks zijn er 2 miljoen actieve adverteerders op Facebook. 40% van deze adverteerders maakte al gebruik van de mobiele site om hun advertenties te beheren, maar nu heeft Facebook ook een iOS app (Ads Manager) gelanceerd om adverteren te vergemakkelijken.
Bron: Dutchcowboys

Festivals sturen manifest ‘Leve de festivals!’
‘Erken de innovatieve kracht en de kwaliteit van festivals’ is de boodschap van een manifest dat bij minister Jet Bussemaker, de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten is aangeboden.
Bron: de Volkskrant

Deze tips helpen je de beste #hashtags te kiezen (infographic)
Hashtags zorgen voor een grotere engagement bij je fans. Maar elk sociaal medium heeft ook zijn eigen regels. Zo gebruik je bij Twitter het liefst maximaal twee hashtags, terwijl bij Instagram geldt: hoe meer, hoe beter.
Bron: Dutchcowboys

Zeven veelgemaakte fouten in contentmarketing
Contentmarketing is hot en veel marketeers willen dit graag bij hun strategie voegen. De hoeveelheid werk wordt echter nog wel eens onderschat. In dit artikel lees je zeven veelgemaakte fouten.
Bron: Emerce

Infographic: de 36 (content)regels van social media
Vorig jaar gold de regel: zoveel mogelijk content verspreiden. Dit jaar staat in het teken van content optimaliseren. Meer inspiratie opdoen in het kader van contentmarketing? Lees dan ook de overige 35 tips over contentmarketing op social media.
Bron: Frankwatching

De Kunsthal lanceert innovatieve audiotour
Op 7 maart lanceert de Kunsthal een Luisterroute met cabaretier Mike Boddé. Bezoekers maken een geluidswandeling  door de Kunsthal, terwijl Boddé hen non-stop vermaakt met verhalen, interviews en muziek.
Bron: Kunsthal

Werk aan de mobiele webwinkel: 10 usability-tips
Klanten kopen steeds meer online, en ook via de mobiele telefoon. Hoe gebruiksvriendelijk is jouw webshop op een mobiel apparaat? Lees in dit artikel 10 tips op het gebied van usability.
Bron: Frankwatching

Orpheus viert 50e verjaardag met inwoners van de stad
Het theater bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat door het organiseren van een festival. Op 14 maart zijn alle inwoners van Apeldoorn uitgenodigd voor taart en de hele dag door zijn er workshops, voorstellingen, live muziek en rondleidingen die gratis zijn te bezoeken.
Bron: Orpheus

Onderzoek: alles draait om klantbeleving in 2015
Ruim 6.000 marketeers wereldwijd hebben deelgenomen aan het onderzoek van Econsultancy i.s.m. Adobe over digitale marketingtrends. Klantbeleving, contentmarketing en mobiel spannen de kroon in 2015.
Bron: Emerce

 

Fotocredit: Flickr