Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 29-01-2015 11:29ARTIKEL

Het marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week.

Dit was het nieuws van week 6:

Gebruikt jouw website deze 5 tekstblunders?
De juiste tekst kan het gedrag van je websitebezoekers veranderen en kan het verschil maken tussen een bezoeker en een klant.
Bron: Marketingsfacts 

Omvangrijke schenking voor Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft 175 werken van 34 verschillende kunstenaars gekregen. De omvangrijke schenking is afkomstig van de kunstenaars Coosje van Bruggen en Claes Oldenburg.
Bron: De Volkskrant

10 quickwins voor meer nieuwsbriefaanmeldingen
Een e-mailadres in je verzendlijst is heel waardevol, maar hoe kom je nu aan die adressen? In dit artikel 10 tips om op een snelle manier aan meer -te komen.
Bron: Marketingfacts 

Museum Jan Cunen wordt museum voor 19e eeuwse beeldende kunst
Museum Jan Cunen in Oss wordt vanaf volgend jaar een museum voor 19de-eeuwse beeldende kunst. Het aankoopbudget wordt volledig geschrapt, het personeelsbestand gehalveerd. Hedendaagse kunst, nu nog sterk vertegenwoordigd, verdwijnt naar de achtergrond.
Bron: De Volkskrant

Zo krijg je meer volgers op Instagram: 5 tips
Ook het bedrijfsleven begint steeds meer gebruik te maken van Instagram. Maar wat zijn de do’s en de don’ts en op welke manier krijg je de meeste volgers? Lees vijf tips in dit artikel.
Bron: Frankwatching

Korting is belangrijk voor een dagje weg
PostNL heeft in samenwerking met Cendris onderzoek gedaan naar de manier waarop Nederlanders hun vrije tijd besteden. Ze hebben tijdens dit onderzoek vooral gekeken hoe mensen zich oriënteren en hoe ze aan hun kaartjes komen.
Bron: Dutchcowboys

8 contentmarketing trends om dit jaar in de gaten te houden (infographic)
Wat kan je verwachten op het gebied van contentmarketing? CJG Digitalmarketing visualiseert in de onderstaande infographic 8 trends voor in 2015.
Bron: Frankwatching

Social media in Nederland 2015: jongeren haken af van Facebook en Twitter
Nederlanders zijn het afgelopen jaar meer gebruik gaan maken van Facebook, maar tegelijkertijd vertrekken er jongeren van het Amerikaanse sociale netwerk. Ook twitteren is flink gedaald in populariteit.
Bron: Marketingfacts

5 tips voor een stevige klantrelatie
Een aloude marketing wijsheid luidt: “Het kost 5 keer zoveel om nieuwe klanten te werven dan bestaande klanten te behouden”. In dit artikel vijf tips voor een stevige klantrelatie.
Bron: Dutchcowboys

ECI Cultuurfabriek krijgt injectie van 1,9 miljoen
De gemeente Roermond onttrekt 1.914.000 euro uit de algemene reserve om hiermee het noodlijdende podium ECI Cultuurfabriek te ondersteunen. Het bedrag is deels om de opgelopen schulden te voldoen, deels om een nieuw podiumbeleid een financiële injectie te geven.
Bron: Entertainmentbusiness

5 tips om je emailmarketingperformance te optimaliseren met behulp van social
E-mailmarketing en social media worden vaak gezien als aparte kanalen in de communicatiemix. Er wordt daarbij vergeten dat de krachten gebundeld kunnen worden. En daar liggen mogelijkheden!
Bron: Marketingfacts

Fotocredit: Flickr