door op 21-02-2014 11:51ARTIKEL

Kunsthal opent eerste ‘Maak Mee’ tentoonstelling: S.H.O.E.S.

Op 1 februari opende de Kunsthal haar nieuwe tentoonstelling S.H.O.E.S: over hoge hakken en echte liefde. S.H.O.E.S. toont met meer dan 450 schoenen het design van de damesschoen vanaf 1900 tot nu. De tentoonstelling is de eerste MaakMee tentoonstelling van de onlangs heropende Kunsthal.

Met MaakMee krijgt het publiek de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het tentoonstellingsprogramma. Deze keer brachten meer dan 5.000 mensen hun stem uit op drie verschillende tentoonstellingen. Schoenen eindigde echter met stip op nummer één.

Nadat het onderwerp van de MaakMee tentoonstelling was vastgesteld, kon het publiek meedenken over de inhoud. Aan de hand van 14 vragen zoals ‘Van welk type tentoonstelling houd jij?’ en ‘Hoe presenteer je jouw topstuk?’ is de mening van het publiek gepeild. De antwoorden over de inhoud, naam, promotie en zelfs het openingsfeest zijn gebruikt in de totstandkoming van de tentoonstelling.

Naast online interactie kunnen bezoekers in de tentoonstelling hun eigen voetafdruk achterlaten. In de toekomst zal de Kunsthal het publiek vaker laten meedenken over het maken van een tentoonstelling.