door op 18-12-2012 14:42ARTIKELOndernemerschap

Kyteman schakelt fanbase in met crowdfunding voor videoclip

Colin Benders, beter bekend onder zijn artiestennaam Kyteman, besloot begin deze maand middels een crowdfundingproject op CineCrowd zijn fanbase in te schakelen om geld in te zamelen voor de videoclip van ‘The Mushroom Cloud’. CineCrowd is een non-profit stichting waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren & pitchen. Tot de jaarwisseling kunnen participanten een bedrag doneren om de clip van ‘The Kyteman Orchestra’ mogelijk te maken. In totaal was er een bedrag van 4400 euro nodig, maar met nog 12 campagnedagen te gaan staat de teller al op meer dan 7500 euro. Het succesvolle initiatief was het eerste videoclip project op CineCrowd. 

Met crowdfunding zetten ondernemers een alternatieve manier in om een project te financieren, waarbij direct contact tussen investeerders en ondernemers ontstaat. Voor de videoclip van ‘The Mushroom Cloud’ kunnen investeerders verschillende bedragen doneren. De opties variëren vanaf 25 euro tot 5500 euro of meer. Dit laatste bedrag werd 5 dagen na de start van het project door een fan bijgedragen, waardoor de realisatie van het project in één klap verzekerd was. Voor deze forse bijdrage mag de investeerder een behoorlijk pakket aan rewards in ontvangst nemen. Naast een DVD, een CD/vinylplaat, t-shirt en verschillende concertkaartjes mag de gulle gever ook een bezoek aan ‘Kytopia’ brengen, het muzikantenlaboratoriumvan Kyteman, waar zij een speciale rondleiding krijgt en iedereen kan ontmoeten.

De videoclip wordt geproduceerd door het fimproductiebedrijf ‘100% Halal’. Hoewel het streefbedrag al is behaald zullen zij het project, met het aanzienlijk hogere bedrag dan verwacht, nog grootser uitpakken.

Meer weten over crowdfunding?
Op 24 januari 2013 organiseren we een inspiratiemiddag over crowdfunding. Op deze middag geven Roy Cremers van de eerste en meest succesvolle crowdfunding website voor kunstprojecten in Nederland: voordekunst en Paul Victor van hard//hoofd, een online tijdschrift voor kunst en journalistiek dat een crowdfundactie via Voordekunst startte, een presentatie over crowdfunding. Meer info en aanmelden is mogelijk via deze link.

Bekijk hier de teaser van ‘The Mushroom Cloud’. De videoclip wordt een gefilmd ’Gesamtkunstwerk’ waarin dans, beeldende kunst en muziek op nog niet eerder vertoonde wijze met elkaar samen smelten.

Fotocredit: Flickr