door op 26-06-2009 16:33ARTIKELInnovatie

Lancering eerste muziekschool op internet

http://farm4.static.flickr.com/3244/2620253258_49906fb38e_m.jpg

Eerder schreven we over Utrecht Inc dat als doel heeft om innovatieve startende bedrijven in de regio Utrecht te ondersteunen. Een van de ondernemers van Utrecht Inc is Jeroen Bouman. Hij lanceerde gisteren Online Muziekschool; de eerste muziekschool op internet.

Uit het persbericht:

“Wie muziekles wil volgen op internet, maar toch persoonlijk begeleid wil worden kan terecht bij de Online Muziekschool. Cursisten kunnen inloggen voor de cursus Gitaar Basis. Door animaties wordt duidelijk waar en hoe je je vingers moet neerzetten. Via de webcam laten de gitaristen aan hun docent zien wat ze geleerd hebben. Deze geeft vervolgens commentaar in een filmpje.”

Het mooie van Online Muziekschool is dus dat er persoonlijke begeleiding is van een docent. Ook kan je altijd een overzicht terug zien van welke lessen je hebt afgerond en reacties van je docent.

Ik ken Jeroen en weet hoeveel tijd en liefde hij in Online Muziekschool heeft gestoken. Het resultaat mag er dan ook zijn vind ik! De site is erg makkelijk in het gebruik en het is naar mijn idee een goed alternatief voor de traditionele muziekschool. Als muziekliefhebber (en oud gitarist) wens ik Jeroen dan ook heel veel succes!

Photocredit: Punkassphotos.com