Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed. Samen met ruim 800 leden werken we gedreven aan een sterkere kunst- en cultuursector. Via Cultuurmarketing.nl, nieuwsbrieven en social media bereikt Cultuurmarketing een groot gedeelte van de marketeers, beslissers en ZZP-ers die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector.

We nodigen leveranciers van diensten en producten aan de kunst- en cultuursector van harte uit om bij te dragen aan Cultuurmarketing. Dat kan op de volgende manieren.

Word lid

Leden profiteren van alle kennis, inspiratie en het netwerk waar Cultuurmarketing voor staat. Het bureaulidmaatschap is voor bedrijven die diensten of producten aan de kunst- en cultuursector leveren. Hieronder vallen bijvoorbeeld -maar niet uitsluitend- internet- en ontwerpbureaus, organisatiebureaus en leveranciers van CRM of ticketoplossingen. Met een lidmaatschap kan je samen met collega’s op regelmatige basis Cultuurmarketing bijeenkomsten bezoeken. Zo kom je in contact met professionals van kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen en blijf je up to date van de laatste ontwikkelingen in de sector. Tot slot word je opgenomen in de bureau index: het overzicht voor culturele organisaties die bureaus zoeken met kennis en kunde én hart voor de cultuursector. Op deze pagina vind je alle voordelen van een bureaulidmaatschap.

Presenteer een case

Op onze website presenteren we een rijk archief van praktijkcases. In deze artikelen wordt de totstandkoming en het resultaat van projecten van of voor culturele instellingen beschreven. De cases behoren tot de best gelezen artikelen op Cultuurmarketing.nl en zijn voor leveranciers een goede manier om de uitwerking en resultaten van projecten te presenteren. Bij de case wordt vermeldt dat deze gesponsord is. Neem voor meer informatie over de werkwijze en kosten van gesponsorde cases contact op.

Cultuurmarketing Awards 2019

Op 27 juni 2019 reiken we de Cultuurmarketing Awards uit in TivoliVredenburg te Utrecht. De Cultuurmarketing Awards zijn de prijzen voor de beste marketingcases in de kunst- en cultuursector. Met de awards belonen en stimuleren we creatieve, effectieve en inspirerende marketingcases in de sector. Wij zijn op zoek naar een aantal bedrijven die het belang van de Cultuurmarketing Awards onderschrijven, werkzaam zijn voor de culturele sector en zich daar sterk in willen profileren en samen met ons, alle genomineerden en de rest van de sector een feestje willen vieren op 27 juni. Neem voor meer informatie contact op.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Naast de reguliere nieuwsbrief stuurt Cultuurmarketing eens per kwartaal een speciale nieuwsbrief voor bedrijven. Daarin wordt je op de hoogte gehouden van specifieke informatie van Cultuurmarketing voor leveranciers en partnerorganisaties. Meld je hier aan voor de bedrijven nieuwsbrief.