Fotocredit: Flickr/cc/Faungg
door op 19-09-2014 10:53ARTIKEL

Marketing en cultuurnieuws van de week

De week van de cultuurmarketeer is druk. Je wilt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar er is niet altijd genoeg tijd om alle blogs, magazines en sites met het laatste marketingnieuws te volgen.

Geen nood! Cultuurmarketing geeft je elke vrijdag een overzicht van het belangrijkste, interessantste of het meest spraakmakende marketing en cultuurnieuws van de afgelopen week. 

Dit was het nieuws van week 38:

Beeld en Geluid levert video’s aan Wikipedia
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid schenkt meer dan 1.500 video’s aan de mediadatabase van Wikipedia.
Bron: Emerce

Graffiti-meesterwerken in Amsterdamse straten
ING en het Rijksmuseum brengen kunst naar de straat. Drie graffiti artiesten hebben hun visie losgelaten op de klassieke kunstwerken.
Bron: Dutch Cowboys

Het Metropolitan Museum of Art lanceert iPhone App
Na Facebook, Twitter en Instagram vond het Metropolitan Museum of Art het tijd voor een iPhone App. Met deze app kunnen bezoekers onder andere kaartjes kopen, informatie vinden over de collecties en openingstijden opzoeken.
Bron: Dutch Cowboys

De kunst van het verhalen vertellen (infographic)
Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal overkomt? In dit artikel een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw verhaal de doelgroep bereikt.
Bron: Emerce

Drie strategieën om social marketing spannend te houden
Ook social marketing gaat steeds vaker gepaard met een ‘zo-doen-we-het-altijd’-uitvoering. In dit artikel drie strategieën die ook social marketing spannend en interessant houden.
Bron: Marketingfacts

Printbereik daalt 3%
Uit de nieuwe editie van de Printmonitor blijkt dat het gemiddelde bereik voor dagbladen en publiekstijdschriften is afgenomen met 3% ten opzichte van de vorige publicatie. Digitaal lezen blijft echter groeien. Vooral het lezen van digitale dagbladen op de computer of laptop blijkt populair te zijn.
Bron: Mediaonderzoek.nl

Joop Daalmeijer marathon 
Een gesprek met Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur, naar aanleiding van de ophef rond het opiniestuk van Melle Daamen over het kunstbeleid.
Deel 1: Het mecenaat is natuurlijk flauwekul
Deel 2: Ja, maar er worden ook mensen gewoon goed betaald
Bron: Cultuurpers

Fotocredit: Flickr