door op 24-06-2009 07:54ARTIKELOnline marketing

Mobiele applicatie The Hague Festivals '09

http://farm3.static.flickr.com/2631/3680595243_518c4771c8.jpg?v=0

Lowlands doet het al enkele jaren en afgelopen week lanceerde ook the Hague Festivals een mobiele festivalgids. The Hague Festivals is een periode van een aantal weken waarin verschillende evenementen worden gebundeld, zoals Festival Classique, Den Haag Sculptuur en Parkpop.

De applicatie werkt simpel: door DENHAAG te smssen naar 5040 ontvang je een link. Door deze link te openen (op mijn telefoon was hij helaas niet te kopiëren), download je de applicatie.

Festivalagenda en overzichten van bezienswaardigheden

Het eerste wat de gids doet is het ophalen van het actuele weersbericht. Handig.

Het belangrijkste onderdeel van deze applicatie is de festivalgenda. Door daarop te klikken krijg je een overzicht van de evenementen per dag. Bij het bekijken van een evenement, kan je de locatie ook op de kaart van Den Haag bekijken.

Daarnaast geeft de applicatie overzichten van musea en attracties, strandpaviljoens, watersport, uitgaan, restaurants, uitgaan en overnachtingen. Dit is handig, maar het is jammer dat je dan vaak alleen een korte omschrijving met een telefoonnummer en website adres te zien krijgt. Bij het klikken op de link, kom je vaak terecht op sites die niet of amper geschikt zijn voor mobiel gebruik. Daar kan de applicatie natuurlijk niks aan doen, maar het is jammer dat je ‘zoektocht’ daarom vaak op dat moment stopt.

Erg makkelijk vind ik de overzichten van taxicentrale’s, openingstijden van winkelcentra en parkeergarages en de buslijnen en uitstaphaltes naar de verschillende festivallocaties.

Koppeling met kaartverkoop

De applicatie is overigens erg simpel in het gebruik en ook snel. De volgende stap is naar mijn idee de koppeling met kaartverkoop. Zoals ik al zei krijg je bij de overzichten van musea en attractieparken een link en telefoonnummer. Het zou erg mooi zijn als hier direct een ‘call to action’ is om kaarten te kopen. Daarnaast is navigatie naar de locaties wellicht een logische stap. Dat betekent niet alleen op de kaart kijken waar de locaties en andere bezienswaardigheden zich bevinden, maar direct via GPS een routebeschrijving krijgen vanaf de locatie waar je je op dat moment bevindt.

De mobiele applicatie is echter een mooie eerste stap. Bekijken kan door DENHAAG naar 5040 te smssen (doe dat ook zeker even!). Overigens heeft the Hague Festivals ook nog een mobiele versie van de site.

Hilde Smetsers

Geschreven door Hilde Smetsers

Hilde Smetsers is initiatiefnemer en directeur van Cultuurmarketing.