Samen kunst kijken met MuseumkaartMatch
door op 06-04-2017 13:31ARTIKELInnovatie

“Vrouw (31) zkt kunstliefhebber (m/v)” – samen naar het museum met MuseumkaartMatch

“Man van 45 wil graag naar de Stijl in het Stedelijk museum. Wie gaat er mee?” “Student uit Nijmegen zoekt een cultuurmaatje voor bezoek aan ‘Gek van surrealisme’ in het Boijmans.” Dit zijn slechts een paar van de vele oproepen te lezen op de nieuwe website MuseumMatch, een platform waar museumliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten om samen een museum te bezoeken.

Het nieuwe platform MuseumMatch, opgericht door de Museumvereniging, is voor mensen met een museumkaart die graag een museum bezoeken, maar – om wat voor reden dan ook – niemand hebben om mee te gaan. MuseumkaartMatch is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, voor mensen die op zoek zijn naar een maatje om eenmalig of vaker samen een museum te bezoeken.

Het initiatief is vorige week in het leven geroepen en nu al razend populair: er zijn inmiddels al meer dan 700 aanmeldingen binnen. Mensen vanuit het hele land en van allerlei leeftijdscategorieën vinden elkaar voor culturele uitjes.  Zo is Robert (40) vooral geïnteresseerd in beeldende kunst en fotografie, staat Tineke (70) open voor nieuwe musea en nieuwe ontmoetingen, “Het is veel gezelliger om samen te gaan” en kijkt Sandra (25) uit Amsterdam graag met andere ogen naar kunst, “Wie ‘leent’ mij een tweede paar ogen?”.