door op 08-04-2014 16:27ARTIKELOndernemerschap

Gemeente Utrecht start met nieuwe cultuurlening voor creatieve sector

Het college van de gemeente Utrecht is voornemens vanaf 1 juni een nieuwe cultuurlening te starten voor ondernemers in de creatieve sector. Bedrijven kunnen gebruikmaken van deze lening voor het voorfinancieren van de ontwikkeling van producten, projecten of diensten.

De lening is bedoeld voor investeringen in bijvoorbeeld instrumenten, apparatuur, materiaal, computers, camera’s of software, maar ook voor de aanschaf van presentatie – en promotiemiddelen. De rente en terugbetaling vloeien terug naar het fonds, zodat er nieuwe leningen verstrekt kunnen worden. De gemeente en de provincie Utrecht zijn van plan om gezamenlijk €500.000 te storten in het fonds waaruit de leningen worden verstrekt. Per project worden er leningen van €1.000 tot €20.000 tegen een gunstig rentetarief verstrekt.

De gemeente wil (als de raad akkoord gaat) voor de geldlening een samenwerkingsovereenkomst sluiten met de provincie, het kfHein Fonds, Cultuur-Ondernemen en Stichting Borgstellingsfonds voor de kunsten- en creatieve sector. Het kfHeinfonds wordt het aanspreekpunt voor het aanvragen van de leningen en zal ook de inhoudelijke beoordelingen verzorgen.

 

Photocredit