door op 19-04-2010 15:04ARTIKELOnline marketing

Zangles via de online muziekschool

De Online Muziekschool breidt zijn diensten uit en biedt nu ook online zangles aan. Het unieke aan deze cursus is de terugkoppeling via de webcam tussen de cursist en een docent uit het netwerk van de Online Muziekschool. Ook wordt er gebruik gemaakt van animaties die de lessen nog toegankelijker maken. Met de cursus wordt zangles nu ook bereikbaar voor wie liever niet elke week naar de muziekschool gaat, of zijn zangkunsten nog niet buitenshuis durft te laten horen.

De Online Muziekschool, die eerder al met de interactieve gitaarcursus kwam, heeft inmiddels bewezen dat deze manier van leren werkt. De zangcursus richt zich vooral op beginnende zangers en zangeressen. Omdat tijdens de cursus ook ademhalingstechnieken, articulatie en stemgebruik worden behandeld is de cursus ook interessant als je vaak voor groepen spreekt of presentaties geeft.

Jeroen Bouman, directeur productontwikkeling van de Online Muziekschool, onderstreept dat de muziek en de songteksten speciaal ontwikkeld zijn om de les heen: “Hierdoor is de les efficiënter. Doordat de cursist begeleid wordt door ondersteunende muziek wordt er gelijk resultaat geboekt.” Daarnaast benadrukt Bouman dat vooral het plezier in de cursus belangrijk is: “We zien dat cursisten het vooral erg leuk vinden om te doen. En omdat ze het leuk vinden zijn ze gemotiveerd om door te gaan. Dit is een andere benadering dan de verplichte muziekles die een hoge “moet” factor heeft. Bij ons moet je het vooral leuk vinden, de rest komt vanzelf.”

Door middel van filmpjes voorzien van meelopende animaties kunnen cursisten op een leuke manier beter leren zingen. De prestaties worden gefilmd met behulp van een webcam, en meteen na de eerste les wordt er feedback gegeven door een ervaren zangdocent. De Online Muziekschool zorgt voor begeleiding tijdens de hele cursus.