Theater van het Jaar 2014
door op 27-01-2015 16:07ARTIKEL

Parktheater Eindhoven is het beste theater van 2014

Gisteren is tijdens de VVTP Theaterbeurs in Utrecht Parktheater Eindhoven uitgeroepen tot het beste theater van 2014. Andere genomineerden waren Chassé Theater (Breda), De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, Theater de Meervaart (Amsterdam), Luxor Theater (Rotterdam), Rijswijkse Schouwburg en Schouwburg Het Park (Hoorn).

Elk jaar roept De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) een theater in Nederland uit tot ‘Theater van het jaar’. In 2013 viel de keuze op het Zaantheater in Zaandam. Gisteren werd tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs in het Beatrixtheater in Utrecht bekend gemaakt dat Parktheater Eindhoven de titel ‘Theater van het jaar 2014’ mag dragen.

De jury van de VVTP roemde het theater om de grote gastvrijheid en omschreef de marketing ervan als ‘vooruitstrevend en innovatief’.

“Parktheater Eindhoven weet bezoekers telkens opnieuw te raken door net even buiten de bestaande kaders te denken.”

Criteria waar op werd gelet waren communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Erwin Lambaart, voorzitter van de VVTP: “Liefde en passie voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit en kwaliteit staat hierbij centraal”. Er werd ook gekeken naar de wijze waarop de theaters hun hoofd boven water houden in financieel moeilijke tijden.

Bekroning op jubileum

De directeur van Parktheater Eindhoven, Giel Pastoor, is erg blij met de titel.  De bekroning is volgens hem geen volslagen verrassing: “We zijn al voor het vierde jaar genomineerd, zaten al langer in de voorhoede. Maar we hadden ons geen mooiere kroon op ons 50-jarig jubileum kunnen wensen. Toevallig valt dat nu samen.”

De prijs is een stoel: een officieel kunstwerk van Carla Janssen-Höfelt. Het functioneert als een wisselbokaal en wordt neergezet in de foyer van het Parktheater.

Bron: ED

Fotocredit: Parktheater Eindhoven