door op 28-05-2010 14:39ARTIKELHuman

Politiek schrapt cultuur? Zetcultuuropdekaart.nl

Je kunt je toch geen samenleving voorstellen waarin deze twee belangrijke gemeenschappelijke delers niet meer zouden bestaan of de waarde ervan niet voldoende zou worden ingezien? Inderdaad, Nederland zou ongelooflijk saai en leeg zijn. Waar plaatsen de politieke partijen cultuur in hun toekomstplannen? Bekijk hier de volledige cultuurparagrafen uit de verkiezingsprogramma’s.

Niet alleen de politiek lijkt het belang van cultuur en haar onmisbaarheid in een prettige samenleving te vergeten. Zes op de tien Nederlanders willen dat Nederland gaat bezuinigen op kunst en cultuur. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Synovate in opdracht van het tv-programma Nova. Slechts 3% van de ondervraagden vindt dat er absoluut niet bezuinigd mag worden op kunst en cultuur. (ANP, 19 april 2010)

Op 25 mei is Kunst & Cultuur 2010 een landelijke campagne gestart om cultuur op de kaart te houden. Zetcultuuropdekaart.nl live is een nieuw online platform dat Nederland de betekenis van kunst en cultuur virtueel laat zien. Daarnaast bezoekt een campagneteam deze zomer diverse evenementen.

Laat je inspireren of inspireer zelf! Doe mee en zet jouw eigen beeld van wat kunst & cultuur is voor jou op de culturele kaart van Nederland.

Avatar

Geschreven door Martine Ansems