door op 14-11-2012 09:03ARTIKEL

Publiek maakt tentoonstelling in Kunsthal

In het voorjaar van 2013 trapt de Kunsthal Rotterdam af met het nieuwe publieksproject ‘MaakMee‘. Met dit concept geeft de Kunsthal het publiek de gelegenheid om invloed uit te oefenen op haar tentoonstellingsprogramma. Deelnemers kiezen, werken mee en bezoeken tentoonstellingen, waardoor het museum de bezoekers en kunstliefhebbers meer wil betrekken bij de samenstelling van tentoonstellingen.

Het project begint in het voorjaar van 2013 met een stemperiode, waarvoor drie tentoonstellingsideeën online zullen worden gezet. Hieruit kunnen deelnemers op de beste, of meest bijzondere tentoonstellingen stemmen, die hij of zij het liefst in de Kunsthal zouden willen zien. Tijdens de stemronde kiezen zij bijvoorbeeld of het om een tentoonstelling over hedendaagse kunst, fotografie of lifestyle gaat.

Vervolgens krijgen de deelnemers de kans om zelf aan de winnende tentoonstellingen mee te werken. Van affiche of opening, tot de inhoud en de zaalinrichting hebben zij invloed op de tentoonstelling. Alle aspecten van het samenstellen hiervan komen aan bod. In de laatste fase hebben de deelnemers de mogelijkheid om deze tentoonstellingen zelf te bezoeken, waarbij zij hun eigen inbreng terug kunnen zien.

‘Iedereen mag meedoen en wordt daartoe ook uitgenodigd’, aldus directeur Emily Ansenk. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.kunsthalmaakmee.nl en zullen op de hoogte worden gebracht wanneer de stemperiode van start gaat.