CC / Flickr / Reinoud Kaasschieter
door op 18-11-2013 10:55ARTIKEL

Rijksmuseum start designwedstrijd ‘maak je eigen meesterwerk’

Ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van de Rijksstudio is het Rijksmuseum deze maand een designwedstrijd gestart: Maak je eigen Meesterwerk. Met de wedstrijd daagt het Rijksmuseum mensen uit zelf aan de slag te gaan met de collectie.

Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video) mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en met beeld uit Rijksstudio. Een internationale jury van ontwerpers, creatieven en museumdirecteuren beoordeelt de ontwerpen. Het beste ontwerp wint de Rijksstudio Award en wordt in het Rijksmuseum tentoongesteld.

Rijksstudio bestond op 1 november precies één jaar. Sindsdien zijn er ruim 110.000 Rijksstudio’s gemaakt. Het museum is trots dat de website in dit jaar negen nationale en internationale prijzen heeft mogen winnen.

De Rijksstudio is een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is. Duizenden bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Droog Design en Alexander van Slobbe lieten zich als eersten inspireren door de collectie en maakten een eigen creatie. Inmiddels zijn 150.000 beelden op hoge resolutie beschikbaar.

Photocredits