door op 31-07-2009 20:39ARTIKELOnline marketing

Schitterende Augmented Reality videoclip

Augmented Reality. Het gonst ervan en dat is naar mijn idee ook terecht. Voor degenen die nog niet weten wat het is, Wikipedia geeft een uitleg over deze ‘toegevoegde realiteit‘, maar ook Frankwatching en Bright geven een goede uitleg met veel voorbeelden.

Het aantal toepassingen neemt snel toe en dat zal de komende tijd zeker doorzetten. Ook voor organisaties in de creatieve sector zoals musea, maar ook de muziekindustrie is er naar mijn idee met AR een wereld te winnen. Een goed overzicht van de beste en mooiste voorbeelden van de inzet van Augmented Reality geeft ‘35 Awesome Augmented Reality Examples‘. Uit dit overzicht haalde ik ook het onderstaande voorbeeld van de videoclip ‘Ride my star’ van Julian Perretta. In Nederland is hij nog redelijk onbekend, maar een doorbraak gaat volgens mij niet lang meer duren.

Voor zover ik heb kunnen onderzoeken zijn de videoclips die gebruik maken van Augmented Reality nog schaars en deze legt de lat hoog! Het is simpel: ga voor de ‘full experience‘, print de tracker uit, hou deze voor de webcam en je snapt wat ik bedoel.

In mijn geval zag er dat zo uit:

http://farm3.static.flickr.com/2530/3774707678_839e008cf9.jpg

En deze video laat zien hoe het werkt:

Dit artikel schreef ik als gastblogger van de week bij IN10.