door op 19-05-2010 10:42ARTIKELOnline marketing

Verslag workshop Sociale Media in de Podiumkunsten Praktijk: "We maken er een weekend van!"

Gisteren vond de eerste cursus ‘Sociale Media in de Podiumkunsten Praktijk‘ plaats. Het eindoordeel? Maak er maar een social media weekend van, want er is zoveel te vertellen! Zelfs tijdens de lunch en de borrel wordt er door de cursisten nog enthousiast door gepraat over alle vraagstukken waar men tegenaan loopt en de sociale media en tools die worden ingezet. De deelnemers zijn voornamelijk marketingmedewerkers van theaters, podia en andere culturele organisaties, maar ook enkele freelancers in de culturele sector.

Cultuur Marketing Professionals heeft voor aanvang de doelstellingen en vraagstukken van de deelnemers geïnventariseerd in een online vragenlijst. De inhoud van de workshop is hierop toegespitst. Aan bod kwam o.a: Wat zijn huidige trends in nieuwe en sociale media? Welke sociale netwerken en diensten zijn er? Hoe zet je deze in? Van welke tools en technieken kan je gebruik maken? En hoe implementeer je een sociale media strategie of plan in de organisatie? Zowel de cijfers over sociale media in Nederland, de uitleg van verschillende netwerken en diensten, als de toekomst zoals mobiel en locatie gebaseerde diensten kwamen aan bod.

Aan het begin van de dag wordt de deelnemers gevraagd welke media belangrijk zijn en blijven voor hun organisatie. Hieruit blijkt dat men denkt dat vooral de eigen website, seizoensbrochures en Facebook belangrijk zijn in de toekomst. Een van de belangrijkste redenen voor de keuze voor Facebook is, “omdat hier voor ons het meest interessante publiek rondloopt”, volgens een van de deelnemers. Een paar uur later ontstaan er interessante nieuwe ideeën en uitgebreide tips voor een sociale media aanpak. In de middag wordt er onder andere gewerkt aan vier cases van medecursisten.

Bekijk hier het fotoverslag van de cursus op 18 mei. Tevens deden we live verslag via Twitter. De volgende cursus Sociale Media in de Podiumkunsten Praktijk vindt plaats op 27 mei. Deze dag is inmiddels vol. Wegens het hoge animo en de positieve reacties, organiseren we voor de zomervakantie nog een derde dag. De datum wordt later vandaag hier gecommuniceerd.

Lees meer over de cursus en de inschrijfmogelijkheden.

Avatar

Geschreven door Lisanne Lentink