door op 20-08-2012 14:41ARTIKEL

Voorgesteld: nieuwe iPad app van het Gelders Orkest

Het Gelders Orkest heeft een iPad app uitgebracht voor seizoen 2012-2013.

De app heet ‘Voorgesteld‘ en geeft een overzicht van het complete aanbod van concerten van Het Gelders Orkest voor het seizoen 2012-2013. Per concertprogramma biedt de app daarnaast een pagina met de te spelen muziekstukken, een korte omschrijving, biografieën van de dirigenten of solisten en muziekfragmenten. Ook vertellen chef-dirigent Antonello Manacorda en musici uit het orkest in korte filmpjes over de concertprogramma’s. In de weken voorafgaand aan de concerten worden ook de programma’s met de complete toelichtingen toegevoegd. Vanuit de app kan het publiek direct doorklikken naar de webshop waar kaarten voor de concerten gekocht kunnen worden.

Het Gelders Orkest wil met de Voorgesteld-app het publiek op een heldere manier informeren over de concerten. Door het toevoegen van filmpjes en luistervoorbeelden wil het orkest bovendien een groter en jonger publiek bereiken. De luistervoorbeelden kunnen namelijk ook nuttig zijn voor mensen die niet weten hoe ze hun keuze uit het aanbod van klassieke muziek moeten maken. Tenslotte wil Het Gelders Orkest met deze app online verkoop genereren.

Over een tijdje kan het Gelders Orkest meten of de bovenstaande doelstellingen daadwerkelijk gehaald zijn. Marco van Es, manager marketing en verkoop van Het Gelders Orkest, zal de resultaten dan beschrijven in een case die op Cultuurmarketing wordt gepresenteerd.

Wat vinden jullie van de app? (hier ook te bekijken als online magazine). Laat het weten in de comments!