CC / Flickr / Peter de Wit
door op 22-11-2013 15:51ARTIKEL

Exclusieve voorvertoning van de Grote Kunstshow voor professionals

Op vrijdag 29 november vindt ‘De Grote Kunstshow’ plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam. Tijdens deze eenmalige avond wordt de schouwburg voor één avond museum en vertellen kunstwerken hun verhaal.

Speciaal voor professionals uit de podium- en beeldende kunsten organiseert de schouwburg een exclusieve voorvertoning van de Grote Kunstshow. Deze besloten voorstelling vindt plaats van 10:30 tot 13:00. Deelnemen is mogelijk door een e-mail te sturen aan Anna Bouwman van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Tijdens de exclusieve voorvertoning schotelt de schouwburg in anderhalf uur een uitzonderlijke keuze van hedendaagse kunstwerken voor uit de Rabo Kunstcollectie. Na de ‘voorstelling’ gaat het publiek onder leiding van Ruben Maes in gesprek over de vragen die De Grote Kunstshow oproept. Kunstenaar Charlotte Dumas en Margriet Schavemaker (hoofd Collectie en Onderzoek, Stedelijk Museum), die beiden aan De Grote Kunstshow meedoen, nemen deel aan de discussie. Ook is er gelegenheid om te netwerken en zijn er enkele versnaperingen.

De Grote Kunstshow benut het theater om beeldende kunst op een andere, aansprekende manier aan het licht te brengen. Met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog presenteren de kunstwerken zichzelf of vertellen anderen, geïnspireerd op het werk, hun verhaal. Pikzwarte schilderijen, beeldschone foto’s, ontregelende performances, gigantische sculpturen; het komt allemaal voor in De Grote Kunstshow.

Deelnemen aan de exclusieve voorvertoning voor professionals? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Anna Bouwman.

Voor deze aankondiging ontvangt Cultuurmarketing een kleine financiële bijdrage. Uiteraard staan wij achter de boodschap van dit artikel en publiceren we enkel inhoud waarvan wij denken dat deze interessant is voor cultuurmarketeers.
Photocredits