door op 23-12-2009 11:35ARTIKELOnline marketing

YouArt – sociaal netwerk voor en door kunstenaars

YouArt is een nieuwe, gratis netwerkgroep voor en door kunstenaars.

Leden kunnen zichzelf op YouArt profileren en groepen aanmaken. Voorbeelden van deze groepen zijn bijvoorbeeld project- of kunstenaarsgroepen die openbaar, gesloten of privé zijn. Bij een privégroep bepaalt de gebruiker zelf wie wordt toegelaten/kan deelnemen en de inhoud van de groep kan bekijken. Verder biedt YouArt vele andere mogelijkheden zoals het plaatsen van foto’s en video’s en het maken van blogs.

Het idee van YouArt is afkomstig van Wout Touw die studeerde aan de kunstacademie AKV St. Joost in ‘s-Hertogenbosch. De gedachte achter YouArt was om een platform te creëren waarop het onderwerp waarmee de studenten bezig zijn besproken kan worden op het moment en plaats dat jou het uitkomt. Door de naamsbekendheid van YouTube is Wout op het idee van YouArt gekomen. Door donaties en reclame moet YouArt rendabel worden.

Op dit moment groeit het aantal aanmeldingen op YouArt langzaam. Uit reacties blijkt dat kunstenaars het een zeer goed initiatief vinden, maar nog te weinig content op YouArt kunnen vinden. Dit is het welbekende ‘kip- en eiprobleem’ waar veel communities mee te maken hebben. Door gebruik te maken van andere sociale netwerken als LinkedIn en Twitter groeit het aantal bezoekers.