door op 29-01-2014 12:09ARTIKELOndernemerschap

Zaantheater uitgeroepen tot beste theater van 2013

Tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) is bekend gemaakt dat het Zaantheater uit Zaandam het theater van het jaar is geworden. 

Volgens het juryrapport kenmerkt het Zaantheater zich door een “enorme gastvrijheid”. ‘De sterke marketing- en publiciteitsafdeling doelt vooral op originaliteit. Ook de technische faciliteiten zijn uitstekend en het Zaantheater kent een zeer uitgebalanceerd programma. “Daarnaast onderneemt het theater voortdurend initiatieven om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt, bijvoorbeeld door nieuwe series voor bepaalde doelgroepen te introduceren.”

De Vereniging Vrije Theaterproducenten bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten. De VVTP wil met de prijs theaters stimuleren om zich maximaal te blijven inzetten om de voorstellingen in de theaters te verkopen en tot zijn recht te laten komen, aldus voorzitter Erwin van Lambaart. ,”Hun inzet is voor ons, producenten die werken zonder enige vorm van subsidie, essentieel.”

Naast het Zaantheater waren nog zes andere theaters genomineerd: Theater Amphion in Doetinchem, het Parktheater in Eindhoven, De Goudse Schouwburg in Gouda, de Haarlemse Schouwburg, de Rijswijkse Schouwburg en Odeon De Spiegel in Zwolle.